Afgelopen zaterdag had Dames1 van basketbalvereniging Exercitia de eerste thuiswedstrijd. Ze speelden tegen het dames 1 team van Scylla. Door twee afmeldingen zat het team met een tekort. Eén wissel op de bank zou veel te vermoeiend zijn. Daarom hebben ze versterking gekregen van twee meiden van u18. Hierdoor hebben ze een mooie pot kunnen spelen.

Het was een goede wedstrijd met mooie aanvallen en er werd goed samengewerkt. Voor de rust stond het 23-36. De dames gingen na de rust met goede moed het veld weer in. De tegenstander stond plots in een zone-verdediging waar de dames even aan moesten wennen. Echter in het derde kwart hebben de dames van Exercitia ervoor kunnen zorgen dat de tegenstander maar 5 punten heeft kunnen maken. Een goed vooruitzicht voor het vierde kwart. De wedstrijd is geëindigd met een eindstand van 40-51. Helaas verloren, maar wel een hele goeie wedstrijd gespeeld. De versterking van Emma en Gracia van U18 hebben hier zeker bij geholpen.
Afgelopen zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd van de dames onder 12 van Exercitia op het programma. De eerste wedstrijd van het seizoen werd gemakkelijk gewonnen met een monsterscore van 63-0. De tegenstander BVG had ook haar eerste wedstrijd gewonnen, dus dit zou een hele andere pot worden. BVG is een bekende tegenstander voor de dames, afgelopen seizoen waren de beide ontmoetingen zeer spannende wedstrijden. De dames kwamen sterk uit de startblokken. Ondanks een paar gemiste en gemakkelijk te maken scores, werd er toch direct een klein gaatje geslagen 8-2. Het was het sein voor BVG om de verdedigende teugels strak aan te halen. Er ontstond een gelijkwaardige wedstrijd. BVG gaf geen kadootjes meer weg en er moest vooral verdedigend hard worden gewerkt. Er werden veel ballen weggeplukt uit de handen van de spelers van de tegenstanders. Met een aantal fast breaks en mooi opgezette aanvallen werd de rust stand bereikt met 24 – 14. Na de rust was er een ander beeld te zien. BVG zocht direct de aanval en kwam rap dichterbij: 26  – 20. Dit was het moment voor de coach om in te grijpen. De intensiteit werd opgevoerd door veel druk op de tegenstander te leggen. Langzaam werd de voorsprong weer uitgebreid waardoor het verschil weer opliep tot 10 punten. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en eindigde met 46- 35.

De scores waren: Luna Vernout 12 punten, Karlijn Spiekstra 10 punten, Linde Botma 8 punten, Lieke Jonker 6 punten, Fien Hartog 4 punten, Frederique Koorn 4 punten, Else van Meegen 2 punten. Volgende week zaterdag staat de wedstrijd tegen de jongens onder 12 op het programma. Dit belooft een zeer spannende wedstrijd te worden, gezien de ontwikkelingen die beide teams afgelopen weken hebben meegemaakt.