De eerste competitiewedstrijd zit er op. Na een paar mindere potjes in het bekerprogramma was het even afwachten hoe de ploeg van Peter Slijfer zich zou presenteren. Actief moest zich, gezien de laatste ontmoetingen met TLC, voorbereiden op een pittige partij voetbal. Daar slaagden de roodwitten goed in.

Actief begon scherp aan het duel en liet zich niet afbluffen door de thuisploeg. De eerste goal viel al vroeg in de wedstrijd. Jordi Slijfer stuurde Stijn Jorna met een mooie pass de diepte in. De doelman van TLC kwam te laat. Jorna tikte de bal over hem heen en schoof het leer vervolgens netjes over de doellijn, 0 – 1. Een mooie opsteker voor de jonge spits. In de loop van de eerste helft speelde Actief enkele messcherpe counters uit, waarin de ploeg zichzelf tekort deed. De voorsprong had hoger kunnen en moeten oplopen. Zo kwam Imelman net te laat na een goede voorzet van Jorna en mocht Gerwin Koops alleen op het doel af gaan na een steekpass van Slijfer. Een tikje teveel gaf de TLC goalie de gelegenheid in te grijpen. Koops liet zien, dat hij helemaal zijn draai heeft gevonden op het middenveld van Actief. Hij is voortdurend aanspeelbaar en kiest vaak de juiste oplossing. Ook verdedigend staat hij z’n mannetje. Alleen voor de goal is hij soms nog te wild, wat niet vreemd is voor een jonge speler. Dat onrustige bij de goal speelde meer spelers parten, want ook in de tweede helft kreeg Actief volop mogelijkheden om de score op te voeren, maar vaak is de eindpass net niet zuiver genoeg. Het eerste wapenfeit van TLC kwam vier minuten na rust. Een schot uit een lastige hoek, ketste af op de paal. Daarna was Actief weer aan de beurt. Een goed ingeschoten vrije bal van Ennio Jansen werd nog knap gestopt. Vlak voor tijd verdubbelde Actief de voorsprong. Julius van der Hilst, de beste man op het veld zondag, slalomde langs drie tegenstanders. De laatste wist hem alleen af te stoppen met een overtreding. Het was niet genoeg, want Van der Hilst zelf knalde de bal onhoudbaar binnen, 0 – 2. Die goal kwam mooi op tijd, want in de slotseconde worstelde Koning zich door de verdediging van Actief om een eretreffer aan te tekenen, 1 – 2.
Opstelling Actief: Van Stralendorff, Haijkens, Hagenauw, Jansen, Tol; Van der Hilst, Slijfer (Vos), Gerwin Koops; Jorna (Sander Koops), Imelman en Timmer. Komende zondag speelt Actief haar eerste thuiswedstrijd. Bellingwolde, dat zondag thuis met 4 – 0 verloor van Siddeburen, komt op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Foto: Hagenauw en Jansen houden de deur dicht