De aankondiging van meer militaire vluchten naar Eelde leidde tot veel protesten van politiek Tynaarlo. De gemeente wil de toename van militaire activiteiten tegenhouden, maar dit blijkt niet mogelijk. Het Ministerie van Defensie is namelijk verantwoordelijk voor de locatie, blijkt bij navraag van de VVD.

Tot nu toe gaat het om vierhonderd militaire vluchten. Groningen Airport Eelde zou meer militair vliegverkeer willen omdat het zoekt naar meer inkomsten. Door de corona is het reguliere vliegverkeer drastisch verminderd. Gemeente Tynaarlo liet weten dat het geen militair vliegveld van Eelde wil zijn.  Dit vanwege de vrees voor overlast in de omgeving. Maar de gemeente kan dit niet bepalen. Het ministerie van Defensie gaat erover of Eelde meer dan 400 militaire vluchten per jaar mag ontvangen. Het college vindt wel dat er draagvlak moet zijn in de omgeving.