Deze week organiseert Stichting Lezen & Schrijven ‘de Week van Lezen en Schrijven’. De bibliotheken en het Taalhuis van de gemeente Tynaarlo nemen ook dit jaar weer deel aan de themaweek. In het kader daarvan staan zij binnenkort gezamenlijk op de woensdagmiddagmarkt in Paterswolde.

Iedereen is morgen (woensdag) welkom van 12.00 uur tot 17.00 uur om tussen de afgeschreven boeken te snuffelen en vragen te stellen over de werkzaamheden van de bibliotheek en het Taalhuis. De marktkraam is ingericht met folders over alle activiteiten die Bibliotheek en Taalhuis te bieden hebben om lezen, schrijven en digitale vaardigheden te bevorderen. Kinderen kunnen ter plekke gratis lid worden van de bibliotheek en ontvangen dan een welkomstcadeautje; volwassenen kunnen zich opgeven als deelnemer aan een cursus of vrijwilliger voor het Taalhuis. Mensen die alleen een boekje willen kopen zijn ook welkom.