Er worden te snel dieren afgeschoten die zich bevinden op Groningen Airport Eelde. Dat vinden dierenrechtenorganisaties AnimalRights en Fauna4Life die naar de rechter stappen.  

De dierenrechtenorganisaties vinden dat de ontheffing voor het afschieten ten onrechte is verleend. Tevens vinden de organisaties dat het vliegveld geen volledige ‘esclatieladder’ heeft, wat inhoudt dat dieren eerst moeten worden verjaagd. Dit verjagen gebeurt wel. Op het vliegveld rijdt speciaal een auto rond die vogels wegjaagt. Provincie Drenthe stelt het belang van Groningen Airport Eelde voorop en de veiligheid die daarmee gepaard gaat. Een woordvoerder van de provincie noemt de Eelder luchthaven van nationaal belang. Vogels kunnen gevaar opleveren wanneer ze in de motoren terechtkomen. De rechter doet over twee weken uitspraak.