In de wijk Ter Borch zijn elektrische deelscooters gesignaleerd waarvan sommige zijn neergezet op plaatsen waar ze niet horen. Dit leidde tot klachten van bewoners.

De scooters maken deel uit van een proef in de stad Groningen. Het experiment houdt in dat mensen met behulp van een app op de smartphone gegevens gaan delen en daarna gebruik kunnen maken van de scooters. Dit om de verkeersdruk op binnensteden te verminderen. Maar de groengekleurde voertuigen zijn ook de grens over gestoken, naar de gemeente Tynaarlo. “Het was wel netjes geweest als dit netjes gemeld was”, laat communicatiemedewerker Martin Wering weten. “Omdat het aantal klachten minimaal is vonden we geen aanleiding om in actie te komen. De deelscooters moeten zich wel aan de verkeersregels en Algemene Plaatselijke Verordening (APV )houden. We hebben geen plekken aangewezen waar ze niet mogen parkeren.”