Voor de tweede keer organiseert de gemeente Tynaarlo het spel Junior-energiecoach. Het vorige jaar deden er 48 gezinnen uit de gemeente Tynaarlo mee aan dit computerspel. De bedoeling is inwoners bewust te maken hoe ze zuiniger met energie om kunnen gaan en zo geld besparen op hun energierekening. Het spel start op zaterdag 3 oktober en duurt vijf weken.

Initiator is Arjan Lucius: “Het is heel laagdrempelig, je kunt het zo uitgebreid doen als je wilt, iedere zaterdag komen er enige opdrachtjes, daar ben je een kwartier of half uur mee bezig. Met de energiecoach proberen we duidelijk te maken dat het leuk is om met energie bezig te zijn. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.” Wethouder Oetra Gopal roept gezinnen uit Tynaarlo op zich aan te melden: “De vorige editie van Junior Energiecoach in Tynaarlo was een groot succes, als ik de verhalen van al die enthousiaste families mag geloven. Het is niet alleen leuk, je leert elke week ook nog wat. En niet alleen de kinderen hoor, zeker ook de ouders. Ik geloof dat verandering begint bij de jeugd. Als we kinderen aansporen hun gedrag duurzaam te veranderen, zal dat uiteindelijk heel Tynaarlo duurzamer maken. Doe je mee?”

Junior Energiecoach gaat over energiebesparing in gezinnen. Een project voor en door het hele gezin; met het kind als motor voor energiebesparing. Kinderen (7-12 jaar) en ouders spelen een interactief spel met leuke en leerzame opdrachten. Thuis met ouders, broertjes en zusjes praktisch en spelenderwijs aan de slag met energiebesparing. Met kleine eenvoudige veranderingen in gedrag en met kleine maatregelen energie besparen. Voor een schoner milieu en een vollere portemonnee.

Aanmelden
50 gezinnen uit de gemeente Tynaarlo worden gezocht voor het spelen van Junior Energiecoach. Hoe bespaar je thuis zo leuk en makkelijk mogelijk energie? Leer het met Junior Energiecoach, een leuk en leerzaam spel voor gezinnen om thuis energie te besparen. In Tynaarlo kunnen 50 gezinnen gratis meedoen. Elke week staat in het teken van een andere opdracht. Het is een project voor en door het hele gezin, waarbij Junior Energiecoach gelooft in het kind als motor voor energiebesparing. Kinderen (ongeveer 7-12 jaar) en ouders spelen met Junior Energiecoach on- en offline een spel met leuke, leerzame opdrachten, puzzels, experimenten en winacties. Kennis en bewustwording over energie nemen toe. Het motto is: met energie kun je lachen!

Het meedoen is gratis. Aanmelden of op zoek naar meer informatie? Kijk op www.juniorenergiecoach.nl. Inschrijven kan vanaf 17 augustus tot en met 27 september. Op zaterdag 3 oktober is de start van het spel.