Eeldenaar Bodi Del Grosso heeft afgelopen vrijdag de bronzen medaille veroverd op NK Wielrennen voor beloften in Wijster. Del Grosso rijdt voor A Bloc. Teamgenoot Stijn Daemen werd winnaar op de ‘Col du VAM’. 

106 coureurs begonnen aan de nationale titelstrijd, met een omloop rond de bekende afvalberg, die een gemiddelde stijgingspercentage kent van 12 procent. Het was Jens van den Dool die het spel op de wagen zette en er alleen vandoor ging. Hij kreeg later gezelschap van Jardi Christiaan van der Lee en Niels van Ekeren. De kleine kopgroep hield lang stand. In de slotfase sloten Mick van Dijke en Bodi Del Grosso aan, terwijl Van der Lee moest passen. Met nog drie ronden te rijden werd de kopgroep uitgebreid met Stijn Daemen en Nils Sinschek. In de eindfase leken Daemen en Van den Dool de beste papieren te hebben door weg te spurten, maar in de afdaling van de VAM volgde een hergroepering. In een zinderende finale toonde Limburger Daemen zich de beste in de eindsprint. Ploeggenoot Del Grosso eindigde als derde en was daarmee zeer tevreden.

Foto: Aernout Steegstra