Eelde-Paterswolde werd onlangs getroffen door een aantal auto-inbraken. Dieven hadden het vooral gemunt op navigatiesystemen in VW Up’s. Eerder waren bendes actief in Assen, die zich richten op dezelfde apparatuur en auto’s.

Of er een verband is tussen Assen en Eelde-Paterswolde kan Jose van Gijsel van Politie Noord-Nederland niet zeggen. “Want we weten nog niet wie de verdachten zijn.” De incidenten in Eelde-Paterswolde vonden afgelopen weekend plaats. In het dorp werd gesproken van meerdere inbraken. Er zijn drie aangiftes gedaan. Bij twee slachtoffers is apparatuur gestolen, bij de ander is alleen een ruit ingeslagen. De meldingen kwamen uit verschillende delen van het dorp: de Vermeerweg in Eelde en Hortensiaweg en GJ Geyssendorfferweg in Paterswolde.  Bij hoeveel auto’s daadwerkelijk ingebroken is kan de politie niet zeggen. “Het is belangrijk om altijd aangifte te doen. Om het zo inzichtelijk te krijgen. En als mensen verdachte situaties zien meld het dan. Kijk naar het signalement en noteer kentekens. Maar geef ook door wanneer je mensen op straat ziet op ongebruikelijke tijdstippen.” Verder raadt de politie aan om waardevolle spullen uit zicht te houden. “Anders vergroot je de kans op auto-inbraken.”