Daniëlle Wijkstra, woonachtig in Peize, maar werkzaam bij de Jumbo in Eelde, heeft onlangs haar nieuwe single uitgebracht. De titel: ‘Als jij nog niet kunt kiezen’. De bijhorende videoclip is opgenomen op het Paterswoldsemeer.

Het is een zomers getint plaatje, geheel passend bij de clip. Want tijdens de opname eind juni was het bloedheet op het meer. “Aanvankelijk wilde ik de clip opnemen op een terras, bij de Rietschans bijvoorbeeld. Maar om de Coronaregels lukte dat niet. Toen is gekozen voor een boot op het water.”, vertelt de binnenkort 19-jarige. Die boot is van de broer van haar moeder, Wijbrand Wolters. In de clip, gemaakt door Xandro Media, figureren ook plaatsgenoot Bart Winsingh en haar vriendinnen Esmee Rutgers uit Eelde, Denise Eizinga (Haren) en Daphne Gritter (Peize). Over het nummer: “het is een nummer dat bij me past, dat vind ik belangrijk. Bij de eerste single had de producer de meeste inspraak. Ik wilde iets anders: wel Nederlandstalig, maar niet dat volkse, piratenmuziek. Het is het genre van Monique Smit. De tekst is geschreven door Martin Sterken. Maar we hebben er samen naar gekeken. Soms zijn er zinnetjes veranderd. Zoals de aanvankelijke titel, ‘Zo macho’. Dat zou ik zelf nooit zeggen.” Ging het vorige nummer over liefde in het algemeen, nu liefde die iets ingewikkelder is. “Het gaat over een jongen die niet duidelijk kan maken wat hij wil.” Daniëlle Wijkstra weet wel wat ze wil: meer zingen. Ze heeft het muzikale talent niet van haar ouders. Het komt uit haarzelf. “Als klein meisje stond ik al veel op het podium. Ik ben gek op K3. Toen ik in Ahoy een opreden zag maakte dat zoveel indruk. Het is in feite begonnen op mijn verjaardag van enkele jaren geleden. Op het zingen tijdens dat feestje kreeg ik zoveel leuke reacties. Toen ben ik op zangles gegaan en begonnen de optredens. Ik zong ook wel eens mee met de band Ideeaal. Twee jaar geleden had Melissa Smilda (eveneens zangeres uit Peize) een nummer voor mij gevonden, die ik zou kunnen uitbrengen. Maar toen voelde ik me te jong. Vorig jaar is mijn eerste single (‘Alles wat ik wil’) uitgebracht bij Martin Sterken in Valthermond.” Het leverde veel interviews op en veel optredens, waaronder de opening van de veelbezochte wielerkoers ‘de Gouden Pijl’. Het nieuwe nummer is pas drie weken oud maar de clip wordt nu al veelbekeken. En na de stille Coronatijd staat ook haar eerste optreden alweer vast, al is het niet openbaar. Daniëlle, die naar de Hanzehogeschool gaat en studeert voor verpleegkundige, is inmiddels bekend bij TV Oranje en Radio Continu. En zelfs in Spanje, waar ze op vakantie heen zou. “Door de Corona hebben we die reis geannuleerd. Maar het is dan wel weer leuk dat ik geïnterviewd ben door Radio Benidorm, dat speciaal voor Nederlandse toeristen is.” De videoclip en het zomers getint plaatje geven toch een beetje een vakantiegevoel. En als het aan Daniëlle ligt -ze zingt ook Engelstalige nummers- smaakt het naar meer.

De videoclip is te vinden op https://youtu.be/ItD9SfX87cU