De Zomerzeilweken zijn weer begonnen. Kinderen leren zeilen in een bootje op het Paterswoldsemeer. Het zeilevenement wordt georganiseerd door een van de grootste zeilverenigingen, Vereniging Watersport de Twee Provinciën (VWDTP).

De Zomerzeilweken worden al zo’n 25 jaar gehouden. Het is dit jaar extra aantrekkelijk omdat veel mensen thuisblijven in deze vakantie. Kleine kinderen leren de grondbeginselen van het zeilen. Doel van de vereniging is kinderen vast te houden bij de vereniging door een pakket aan te bieden: zomerzeilweken, lid van de vereniging en trainingen. De kinderen worden begeleid door ervaren trainers, die vanuit hun boot de kinderen coachen. De jonge kinderen varen dan ook in hun eigen bootje en zijn meteen zelfstandig. Naast het sturen van het bootje is er ook ruimte voor spelletjes. De zomerzeilweken staan garant voor veel gezelligheid en waterpret.

Hoe het in de praktijk gaat lees binnenkort in Dorpsklanken voor een uitgebreide reportage

Voor inschrijving of meer informatie: www.vwdtp.nl