Er komt dit jaar definitief geen autocross in Eelde. Dat heeft het bestuur van Stichting Autocross Eelde-Paterswolde (SAEP) besloten.

Dit ondanks de versoepelde Coronaregels. Sinds 1 juli mogen er weer evenementen georganiseerd worden. Bij meer dan 250 bezoekers moet iedereen zitten en de regel van 1.5 meter afstand hanteren. Maar voor de organisatie, die verantwoordelijk en aansprakelijk is voor de cross, is dit niet te doen. “Het betekent een organisatorische verzwaring waarvoor wij geen vrijwilligers hebben, naast de financiële consequenties (tribunes, extra toiletten, extra schoonmaak, extra controles, enz.)”, laat het bestuur van SAEP weten. Daarom heeft de het bestuur helaas moeten besluiten om dit jaar niet alsnog een autocross te organiseren.
Ook de autocross en combinerace van Yde de Punt is geschrapt. “Er zijn voor ons helaas teveel obstakels en richtlijnen om de cross goed te kunnen laten verlopen”, is de reactie van bestuur Stichting Activiteiten Yde-De Punt. De 57e editie zou worden gehouden op 12 juli.