Boeren wilden vanavond een demonstratie houden in de stad Groningen, maar werden tegengehouden. Daarop trokken ze naar het Eelder vliegveld, waar een honderdtal tractoren zich opstelden voor de vertrekhal.

Aanleiding voor de boerenprotestactie was het debat dat de Tweede Kamer vanavond hield over het voor boeren gevoelige stikstofonderwerp. De minister wil dat er minder eiwit in veevoer zit, zodat de uitstoot verder wordt teruggedrongen. Daar zijn veel boeren het niet mee eens, waarna ze overal in het land met acties dreigden. De boeren vrezen verdere aantasting van het boerenbedrijf.
Tegen half twaalf vertrok de stoet van tractoren weer, naar onbekende bestemming. Een deel drong nog vanaf de andere kant de startbaan op, maar daar werden ze verwijderd. De actie verliep verder rustig.

Foto Koen Grootoonk