Kinderdagverblijf Het Kinderkabinet in Paterswolde is weer open. Twee weken geleden werd bij een medewerker corona vastgesteld, waarna het kinderdagverblijf werd gesloten. 

Acht van de dertien medewerkers zaten twee weken in quarantaine. Volgens RTV Drenthe was niemand van deze acht besmet met het coronavirus. En dit was ook niet het geval bij ouders en kinderen.  In het bron- en contactonderzoek van de GGD Drenthe zijn ook geen nieuwe besmettingen ontdekt. De medewerkster die positief getest is, kan nog niet aan het werk. Ze heeft volgens eigenaar Brekhoff last van milde klachten en is flink ziek geweest. Om het coronavirus buiten de deur te houden, worden de kinderen door hun ouders nu buiten de deur afgeleverd. Dat was volgens Brekhoff even wennen, maar de kinderen zijn volgens haar flexibel genoeg om daar mee om te gaan.