Het zijn bijzondere tijden, zeker ook voor scholen die bezig zijn met de afsluiting. Op Terra Eelde kregen de geslaagde leerlingen vandaag hun diploma. Maar dan wel op een andere manier. Eén voor één en met gepaste afstand werden de leerlingen verwelkomd.  Er klonk muziek en de rode loper was uitgelegd.

Bij binnenkomst was er een gouden gordijn, waarna de kinderen op ludieke wijze onthaald werden door de leerkrachten en andere medewerkers. Met ratels en trommels. Naast het warme welkom, hapjes en drankjes en muziek van de speciale Corona Terra Muziekband kregen ze een videoboodschap te zien en te horen van  directeur Jannie Goense. “Vandaag is het eindelijk de dag aangebroken”, begon ze de toespraak.  Om te eindigen met: “wij zullen jullie nooit vergeten”. Eén van de reacties van de totaal overdonderende kinderen sprak boekdelen. “Attent, leuk, bijzonder”, sprak Charlotte Beens uit. Buiten stond de mentor klaar voor het belangrijkste moment van de dag: het uitreiken van het diploma. Net als de leerkrachten zullen de kinderen deze dag ook nooit vergeten.