De bekende jaarlijkse Tynaarlo Fietstocht werd altijd bij toerbeurt georganiseerd door de verenigingen voor Volksvermaken Eelde en Vries. Dit jaar zou VvV Eelde aan de beurt zijn, maar vanwege de coronacrisis is deze fietstocht in organisatorische opzet afgelast.

Maar de tocht op zich kan gewoon doorgaan! Er is zoals gewoonlijk een route uitgezet, van 43 kilometer, die verlengd kan worden tot 61 kilometer. Deze fietstoertocht voor het hele gezin gaat grotendeels door de gemeente Tynaarlo. De verlengde route van 61 kilometer gaat ook richting Loon en Balloo. Met als startplaatsen Café De Babbelaar in Eelde, Café Onder de Linden in Vries en Hof van Zuidlaren in Zuidlaren. Men kan de route zelf uitprinten, die op de website van Volksvermaken Eelde staat. Je kunt op een door jezelf te bepalen dag gaan fietsen. Een routebeschrijving is eveneens gratis af te halen bij TIP, Hoofdweg 179 in Paterswolde en bij de drie startplaatsen.