Het eerste voorstel was 195.000 euro, maar daar waren bezwaren tegen van politieke partijen. Vanwege het hoge bedrag en de vraag of de stichting zelf niet kon bijdragen. Na een gesprek met wethouder Hans de Graaf werd besloten om de garantstelling terug te brengen tot 100.000 euro. Door omzetverlies zal er nog een bedrag van de overheid bijkomen en zelf legt de stichting ook bij. “We wilden een garantstelling vooraf en niet achteraf, want anders is de toekomst van de zwembaden niet gewaarborgd”, vertelt manager Roelof Rutgers, die uiteraard blij is dat de baden open kunnen. “Het is mooi voor het personeel, voor de inwoners en vakantiegangers die in eigen land blijven.” Aqualaren blijft wel gesloten. Vanwege de kosten en omdat buiten zwemmen veiliger is dan binnen. Uiteraard zijn er de nodige beperkingen vanwege Corona. Reserveren vooraf is verplicht, je moet in zwemkleding komen en er mag maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden. Overigens kunnen de zwemlessen ook weer beginnen in Lemferdinge en Leemdobben.