Kinderopvang Het Kinderkabinet is getroffen door Corona. De besmetting werd ontdekt na een test. Een medewerkster werd positief getest. En twee medewerksters zijn woensdag getest. De overige medewerksters moeten twee weken in quarantaine. De kinderopvang is gesloten. 

Het is donderdag. Eigenaar Jet Brekhoff van het kinderdagverblijf (dat al elf jaar bestaat) kan er met haar verstand nog niet bij. “Het is onwerkelijk. Je verwacht het niet meer. Je denkt: in het Noorden valt het wel mee met het virus. De bron van de besmetting achterhalen is heel moeilijk. Is het door een kind gekomen, komt het van een collega of thuis? Uitgerekend de medewerkster die getroffen is doet heel voorzichtig. Ze is nergens geweest, alleen naar haar werk en verder bleef ze thuis. Ze zei op de zaak ook steeds: afstand houden. Het was een pittige beslissing om het kinderverblijf te sluiten. Met acht personen in quarantaine blijft er weinig personeel over. Bovendien staat de gezondheid voorop. Daarom is het beter om de komende twee weken dicht te zijn. We zijn overrompeld door steunbetuigingen van ouders. Maar ook de GGD, die snel gereageerd heeft, belde elke dag. Zelfs de burgemeester heeft ons een paar keer benaderd. De situatie is zo onzeker. Blijft het bij die ene persoon? Ik probeer er rustig onder te blijven. We hopen 29 juni weer op te starten.”