Heel veel mensen hebben er om gesmeekt, de opening van de horeca. Om klokslag 12.00 uur vanmiddag was het zover.

Bij de Waterburcht werd er daadwerkelijk klokslag 12.00 uur een lintje doorgeknipt. Om 12.05 zaten de eerste klanten aan een tafeltje. Storm liep het niet. En dat na een grondige verbouwing; aanpassing aan de nieuwe regels. Eén ding is een absolute pluspunt: overal is genoeg ruimte. Zowel op het terras als binnen. In het restaurant is op de kop van ieder meubilair een tafeltje bijgezet. “Je mag uitserveren, maar dat doen we niet. Op deze manier hoeft het personeel niet tussen de tafeltjes door”, is de redenering van Harmanna Kampinga . In het bowlingcentrum wordt de helft van het aantal banen gebruikt. Je dient slofjes om de schoenen te gebruiken. Aan de bar heb je ruimte tussen de barkrukken. En wat de wc’s betreft, die zijn ruim voorzien in het bowlingscentrum en allen even ruim. Aan het loket kun je een ijsje nuttigen en die boerenijs heeft de proef moeiteloos doorstaan. Bij het jubilerende Café Boelens zit het nagenoeg vol. Voor je een plaatsje op het terras krijgt toegewezen (er is nog een enkele plek vrij) moet je eerst de waslijst aan vragen beantwoorden. Van heb je gezondheidsklachten, zijn er klachten thuis tot of je in quarantaine bent geweest. Er staat net als overal een pot met desinfecterende gel. “Het is anders”, vinden Grétia en Alette en ook voor de klanten is het wennen. Je kunt als vrienden niet met een groep bij elkaar zitten en mogen op het terras ook niet staan of lopen. Alleen het personeel mag dat. De WC is een apart iets. Omdat het in Boelens nogal klein bemeten is, zijn er heuse verkeersborden geplaatst. Heel apart. Buiten rijdt een tractor voorbij. De chauffeur ziet het tafereel met genoegen aan. De kroeg is in ieder geval weer open! Nu hopen dat het zo blijft.