Na de gedwongen stop van vele weken door het Coronavirus gaat de Belbus Eelde dinsdag 2 juni weer geleidelijk opstarten.  

De bus rijdt nog niet volledig en om gezondheidsrisico’s voor zowel de passagiers als de vrijwillige chauffeurs te minimaliseren, onder strikte veiligheidsmaatregelen. Tijdens de telefonische reservering zal er gevraagd worden naar gezondheidsklachten. Bij klachten worden mensen niet toegelaten. Verder mogen alleen passagiers mee voor medische doeleinden (dokter, ziekenhuis, apotheek, fysiotherapie).  Omdat klanten niet ondersteund mogen worden vanwege de 1,5 meter regel zullen de klanten zelfstandig in de bus moeten kunnen stappen of anders met behulp van een door de klant zelf geregelde begeleider. Rolstoelvervoer is vooralsnog niet mogelijk (ook vanwege de 1,5 meter regel). Er worden geen gecombineerde ritten uitgevoerd met meerdere klanten, hierdoor kan de wachttijd bij retourritten iets toenemen. Betaling via bankpas/pin. (Indien dit niet mogelijk is gepast contant). Uiteraard wordt gestreefd om zo snel mogelijk de dienstverlening verder uit te breiden, afhankelijk van de richtlijnen van de overheid en bereidwilligheid van de vrijwilligers. Reserveringen: 06 83 09 07 38, info@belbuseelde.nl belbuseelde.nl