De 820e editie van de Zuidlaardermarkt op 20 oktober gaat niet door. De grootste paardenmarkt van Europa wordt afgelast vanwege het coronavirus. De gemeente Tynaarlo vindt doorgaan niet verantwoord.

Burgemeester Marcel Thijsen noemt het een moeilijk besluit, om één van de gezelligste evenementen in Noord-Nederland af te blazen. De markt zou alleen nog door kunnen gaan wanneer er een vaccin is tegen het virus, maar dat wordt niet zo snel verwacht. En dan nog wordt het lastig om de anderhalvemeter-richtlijn toe te passen. Ook het feit dat er mensen uit heel Europa komen is een bezwaar voor Thijsen. Naast de grote markt gaat ook de landbouwbeurs niet door en komt er geen feesttent. Of de overige activiteiten, zoals de kermis en het straattheaterfestival wel door kunnen gaan is nog niet duidelijk. Organisatie en gemeente moeten daar nog een beslissing over nemen.