Jasper van den Born probeert naam te maken als zanger. Inmiddels heeft hij zijn eerste officiële single gelanceerd en die spreekt boekdelen: ‘Mijn Kompas’. Zijn eigen kompas gaat richting een groot podium. “Pinkpop is mijn ultieme droom”, zegt de ambitieuze jongeling, die nog meer passies heeft: videoclips en films.

De 18-jarige Eeldenaar was als klein kind al gek op muziek. “Ik vond K3 wel leuk”, bekent Jasper. Zingen en dansen, het zat er al vroeg in. “Ik liet dat dan aan de familie zien. Ik trad graag op de voorgrond “. Op latere leeftijd was hij actief in het dorp: zat in kinderkoren, musicals en nam saxofoon les. Jasper studeert momenteel aan het Noorderpoort Kunst &-multimedia en doet de opleiding ‘Audio Visueel’ en is bezig in het eerste jaar. Hij hoopt dit in de toekomst te combineren met zijn muziek. De veelzijdige Jasper heeft inmiddels al veel podiumervaring opgedaan. Zo stond hij op verschillende evenementen en clubs in het Noorden en trad op als MC (Master of Ceremonies in hiphop-rapjargon, zeg maar ceremoniemeester). Ik heb in het verleden al diverse remixes en covers uitgebracht van verschillende artiesten en heb daarin mijn eigen draai gevormd. Mijn voorbeeld is Ronnie Flex, zijn brede repertoire, van R & B tot pop, spreekt me aan. Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met het maken van mijn eerste officiële single genaamd ‘Mijn Kompas’. Het is pop-rap genre”. Deze single is op 1 mei uitgekomen op alle streamingplatformen onder zijn artiestenaam ‘Jespar’. De single is in een week tijd op Spotify al meer dan 4000 keer beluisterd. Jasper kwam op het spoor van een producer (Rubayne) uit Den Haag, die enthousiast reageerde op Instagram. “Het was wel een lang en pittig proces waar ik doorheen ging. Het was voor mij een hele nieuwe wereld. Het was veel op afstand werken. Ik schreef de tekst, bedacht de melodie en stuurde vervolgens alle ideeën op naar de producer. Dat ging nogal moeizaam. Je zit namelijk niet bij elkaar in de studio en kunt er niet handmatig aan werken en dat brengt soms verwarring met zich mee. Vooral als je een perfectionist bent. Het is uiteindelijk allemaal gelukt en ik ben er enorm trots op.” Het in het Nederlands gezongen nummer gaat over een meisje dat de verkering met een jongen uitmaakte. Voor de jongen was zij zijn kompas; zij kon sturing geven in zijn leven. Nu is hij gebroken en is de controle kwijt in het dagelijks leven. “Het nummer is voor mij wel een beetje herkenbaar, maar voor het merendeel is het fantasie.” Uiteraard is er een clip bij die hij zelf gemaakt heeft. Het zal niet bij een enkel nummer blijven. De veelbelovende en veelzijdige artiest heeft ambities. “Uiteindelijk is mijn droom op een groot podium te staan en volledig mijn geld verdienen met muziek. En welk podium ik dan aan denk? Pinkpop en dan met een eigen act. Dat is mijn ultieme droom.“ Het nummer is te vinden op YouTube en Spotify.