Het OV-bureau Groningen Drenthe wil volgend jaar opnieuw bezuinigen op onrendabele buslijnen. Door de busroutes in te korten bevordert dat de snelheid, waardoor het aantrekkelijker is voor reizigers, is de gedachte.
Het vervoersbureau heeft allerlei veranderplannen, maar geld voor vernieuwing is er niet. Het OV wil tegen meerkosten bezuinigen op onrendabele buslijnen. Zo werkt het OV-bureau aan een grote verandering op de busroute Groningen- Eelde, met ingang van 2022. De Q-link buslijn naar P+R Haren zou dan rijden via de Meerweg, Paterswolde, Eelde (Hoofdweg) en De Punt. Met een nieuw P+R A28 De Punt ontstaan dan allerlei nieuwe ov-verbindingen. Voor de veelbesproken huidige Lijn 9 (door Ter Borch naar P+R Hoogkerk) is het plan voor een andere verbinding tussen Spierveen (Eelde) en het Martini Ziekenhuis. Maar deze ingrijpende maatregelen gaan vooralsnog niet door. Los van de financiële gevolgen van de Coronacrisis heeft het OV-Bureau geen geld voor deze plannen.