De openluchtbaden in ons land mogen weer open. Sommige baden gaan daadwerkelijk open. De Stichting Zwembaden Tynaarlo is voorzichtig. Lemferdinge en De Leemdobben blijven voorlopig gesloten.

De stichting wil eerst het financiële plaatje rond hebben. De zwembaden hebben te maken met protocollen, die heel veel geld kosten. Zo mag een zwembad maar een beperkt aantal zwemmers toelaten. “Bovendien missen we inkomsten als voorverkoop van zwemabonnementen en horeca”, laat manager Roelof Rutgers in een reactie weten. “Je hebt weinig inkomsten, maar de kosten lopen wel door. En die kosten zijn hoger dan normaal. Zo moet je extra hygiënemiddelen aanschaffen en personeel aantrekken voor controle op het naleven van de Corona-regels. Verder is niet bewezen dat het virus doodslaat op het water. We willen niks liever dan morgen open, maar het moet qua veiligheid en financiën verantwoord zijn.” Of de gemeente wil bijspringen, daarover heeft de stichting komende dinsdag een gesprek.