Na twee maanden zijn vanmorgen de basisscholen weer open gegaan. Twee maanden lang hebben ze elkaar niet gezien, vanmorgen was er weer het eerste echte contact tussen leerlingen en leerkrachten. 

Op 16 maart gingen de basisscholen op slot vanwege het Corona-virus. In eerste instantie bleven de scholen drie weken dicht. Na een periode van twee maanden zijn de lessen weer begonnen, met de helft van het aantal leerlingen. Hoe scholen dat invullen, mogen ze zelf bepalen. De meeste kiezen voor hele dagen met de helft van de klas, sommige laten de leerlingen een halve dag komen. Vanochtend heette onderwijsminister Arie Slob de eerste leerlingen van een basisschool in Zwolle welkom. In Eelde liet De Westerbucht blijken blij te zijn met de heropening. Het werd gezien als een klein feestje, getuige de ballonnen die buiten aan het gebouw hingen.