De Avondwandelvierdaagse zou deze maand worden gehouden, maar is door het Corona-virus een jaar uitgesteld. Maar om toch in beweging te blijven is er een alternatieve tocht bedacht.

De alternatieve avondvierdaagse is een idee van SportDrenthe en Drenthe Beweegt, in samenwerking met de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN). Aan de hand van een wandel-app kun je bijhouden hoe ver je loopt en zo toch een wandeldiploma of een medaille krijgen. Een voordeel aan de alternatieve versie van de avondvierdaagse is dat je ook overdag kunt wandelen. Tussen 1 mei en 1 juli hebben wandelaars de kans om mee te doen. Hierbij is het wel belangrijk dat de geldende regels rondom het coronavirus in acht worden genomen. Dat je dus alleen loopt of met je gezin, 1,5 meter afstand houdt en thuisblijft als je ziek bent.
Foto: Avondvierdaagse in normale tijden