Vanwege de actuele omstandigheden is niet alleen het onderwijs ernstig in de war. Ook artiesten Nederland kent barre tijden en dient het kompas te verzetten. Zo is er al een groot aantal onlineconcerten geweest, van zowel nationale als internationale artiesten en kent de (online) creativiteit geen grenzen. Rapalje zou Rapalje niet zijn als daar een nieuwe variant op verschijnt.

Op vrijdag 8 mei, als voorbereiding op het openen van de scholen wordt in basisschool De Westerburcht in Eelde een alternatieve online les gegeven onder leiding van maar liefst vier bevlogen leraren met een onversneden Highlanderprofiel. Rapalje terug in de schoolbanken. Gezien de achterstand die het jongvolk heeft opgelopen de afgelopen weken, hebben de heren een strak lesprogramma in elkaar gezet met de volgende onderdelen:  hoe en wat werken de instrumenten van Rapalje, wat is bijvoorbeeld een Low Whistle, Gitouki of trekzak. Die klederdracht, hoe zit het daarmee: loopt heel Schotland in een rok? Aardrijkskunde en geschiedenis: stoomcursus Schotland en Ierland. Uiteraard is de verbindende factor muziek en geldt hier het adagium schoenmaker blijf bij je leest. In het lesprogramma zijn diverse Rapaljesongs geïntegreerd en toegepast op de situatie van de jongsten onder ons. De dromer, de doener en de denker: we denken ze allemaal in te pakken met ons onconventionele lesaanbod. Meer weten? Kijk op https://www.rapalje.com/stream  Aanvang 16:00. Locatie: Online vanuit basisschool De Westerburcht Eelde. Kosten: gratis, of vrijwillige donatie via digitale melkbus