5 mei 2020 is in alle opzichten een historische Bevrijdingsdag. Dit jaar herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Om de vijf jaar wordt dit gevierd, maar niet dit jaar. Door Corona zijn alle festiviteiten verboden. Wel zijn er de gebruikelijke ceremonies. En de vlag mag uit!

In tegenstelling tot Dodenherdenking, is de vlaginstructie voor 5 mei niet aangepast. Daarom mag de Nederlandse vlag, zónder wimpel, overal, tot zonsondergang in de top van de stok, wapperen. Bij het gemeentehuis werd naast de Nederlandse ook de gemeentevlag gehesen, van zowel Tynaarlo als het Canadese Sussex, als teken van verbondenheid met de Canadese troepen. In Canada werd de vlag van Tynaarlo gehesen. Naast vlagvertoon is er gelegenheid om een raamposter op te hangen onder het mom ‘Vrijheid…geef het door’.