De zwembaden blijven voorlopig dicht. Bestuurders van openluchtzwembaden in Drenthe dachten weer een sprankje hoop te zien als het gaat over het openen van de baden voor publiek. Als kinderen mogen sporten met elkaar, dan zou het ook mogelijk moeten zijn om weer zwemles te geven, was de gedachte. Maar de twijfel over de veiligheid is groot. 

Inmiddels is er landelijk een commissie in het leven geroepen door de zwembadbranche. Deze commissie kijkt naar de veiligheid van zwemwater nu een besmetting met het coronavirus mogelijk is. Er is te weinig bekend over het hoe virus reageert in zwemwater. Bovendien moet gekeken worden naar hoe regels toegepast kunnen worden in een zwembad, bijvoorbeeld anderhalve meter afstand houden van elkaar. Woensdag praten zwembaden en gemeenten in Drenthe samen over hoe het verder moet met de zwembaden. Zij bekijken ook of er mogelijkheden zijn om open te gaan.