Morgen is het Koningsdag. Dit jaar vieren we dat helaas iets anders dan normaal, namelijk thuis. Daarom is Koningsdag 2020 omgedoopt tot Woningsdag.

Burgemeester Thijsen: “Door de coronacrisis is Koningsdag dit jaar anders dan dat we gewend zijn. Geen vrijmarkten, concerten of andere mooie evenementen georganiseerd door de (plaatselijke) Oranjecomités. Om toch stil te staan bij de verjaardag van onze Koning vraag ik iedereen op 27 april de vlag uit te hangen. Ik wens u allen een fijne dag!”
De Koninklijke bond van Oranjeverenigingen heeft een alternatief Koningsdag programma bedacht. Enkele onderdelen uit het programma: maandag 27 april begint om 9.45 uur met het luiden van de klokken door het hele land. Om 10.10 uur begint op televisie een speciaal NOS-programma met een terugblik op voorgaande Koningsdagen. De dag wordt afgesloten met een thuistoost. Om 16.00 uur heft iedereen het glas op de koning, die 53 jaar wordt. Meer weten? kijk op www.oranjebond.nl.