In de gemeente Tynaarlo hebben vandaag vijf mensen een koninklijke onderscheiding gekregen. Ook Eelde-Paterswolde viel in de prijzen. Willem Hoiting werd benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’. 

De 71-jarige Willem Hoiting uit Paterswolde verdient het koninklijke lintje vanwege zijn langdurige vrijwillige activiteiten voor diverse koren, korpsen, verenigingen en stichtingen. Hij was onder meer de oprichter van het Eelder Shantykoor, bestuurslid van de Groninger Smalfilmers en onder andere voorzitter van het Oranjecomité Eelde.
De overige onderscheidingen uit gemeente Tynaarlo: Trijnie Faber uit Tynaarlo (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau), Roelof Leuning (Tynaarlo), Sipke Sikkes (Vries) en Tonnie Sterken (Zuidlaren) zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Door het Coronavirus werden de onderscheiden mensen telefonisch gefeliciteerd door burgemeester Marcel Thijsen. De bedoeling is dat de versierselen later dit jaar tijdens een nog te plannen feestelijke bijeenkomst officieel worden uitgereikt en opgespeld.

Archieffoto: Koninginnedag 1993 voor Gemeentehuis aan de Burg. J.G.Legroweg. Links burgemeester Pieter van Veen, rechts de voorzitter van het Oranjecomité Willem Hoiting.