De afgelopen tijd is er een toename aan overlastmeldingen die betrekking hebben op drones, meldt Politie Noord-Drenthe op Facebook. Doordat nu veel mensen thuis zitten wordt er meer gevlogen en zijn er ook meer mensen die overlast ondervinden.

De een is aan het vliegen en wil wellicht iets tegen de verveling doen terwijl de buren van 2 of 3 huizen verderop dit dan weer als inbreuk op hun privacy ervaren. Dit is allemaal heel begrijpelijk in deze tijden en veelal zijn er bij de dronepiloten ook geen verkeerde bedoelingen bij. Toch blijkt dat een aantal dronepiloten niet altijd weet wat ze nou wel en niet mogen met een drone. Op de website van de Rijksoverheid staat dit allemaal duidelijk uitgelegd met eventuele doorverwijzingen naar wat uitgebreidere teksten. Wilt u meer weten over wat mag en niet mag bij het vliegen met een drone? Klik op de link om direct op de themapagina van de Rijksoverheid te komen.
https://bit.ly/2Vooaqw
^JR