Op Tweede Paasdag ging de vlag massaal uit in Eelde-Paterswolde. Voor het tweelingdorp is het een belangrijke dag, want op 13 april werd Eelde-Paterswolde bevrijd.

Bij veel inwoners hing de nationale driekleur uit. Daarnaast stonden er bij de rotonde in Paterswolde veertig vlaggen bij elkaar. Dit na een oproep van de Historische Vereniging om naast de Nederlandse ook vlaggen van andere landen tijdelijk af te staan. De verscheidenheid aan vlaggen was bedoeld om de saamhorigheid in het dorp weer te geven. Naast alle vlaggen die fier in top waaien staat een vlag half stok. Dit omdat er tijdens de bevrijding nog slachtoffers vielen in het dorp en ter nagedachtenis van alle slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog. Naast het tijdelijke vlagmonument was er aan het einde van de middag ook een herdenking zonder publiek bij het monument in het Kluivingsbos. De herdenking werd opgenomen en uitgezonden via internet.

Lees meer hierover komende week in Dorpsklanken.