Alle Drentse huisartsen werken samen om voorbereid te zijn op de verwachte toestroom van Coronapatiënten. Om alle Drenten te bereiken hebben ze daarom een brief opgesteld waarin de meestvoorkomende vragen beantwoord worden. Het gaat niet alleen om Corona-klachten. 

In de brief benadrukken de huisartsen dat als patiënten coronaklachten hebben, ze niets hoeven te doen. Alleen als de klachten verergeren wordt aangeraden om contact op te nemen met de huisarts. Als de dokter vindt dat het nodig is om de patiënt te zien, dan moet die naar het speciale hoestspreekuur komen. Het hoestspreekuur vindt plaats in één van de coronaposten. Dat is mogelijk een andere huisartsenpraktijk dan waar je normaal gesproken naar toe gaat. Op deze praktijk zijn alle coronapatiënten gescheiden van de patiënten met ‘andere klachten’. Huisartsenzorg Drenthe (HZD) merkt een teruggang in patiënten met andere klachten dan coronaklachten en pleit er in de brief dan ook voor om de dokter te bellen mocht dat nodig zijn. “Mensen voelen zich bezwaard”, laat woordvoerder Joyce van Dijk weten. “Wij hopen dat mensen dat mensen wel gewoon naar de dokter blijven gaan als ze andere klachten hebben dan coronaklachten.”