Assen heeft met zeven het grootste aantal mensen dat vanwege het coronavirus in het ziekenhuis is opgenomen. Daarna volgen Emmen en Coevorden met ieder zes en gemeente Tynaarlo met vijf opgenomen patiënten. Het aantal mensen dat in onze provincie besmet is met het virus is hoger, omdat niet iedereen zulke ernstige klachten heeft dat een ziekenhuisopname nodig is. Omdat ook niet iedereen meer getest wordt, is het totaal aantal besmettingen in Drenthe niet duidelijk vast te stellen. Tot gisteren lag het officiële aantal op 127. Vijf Drenten zijn eraan overleden. In totaal zijn in Nederland 13.614 mensen besmet of besmet geweest met het virus. Sinds gisteren zijn 134 mensen overleden. Het totaal aantal sterfgevallen is daarmee opgelopen tot 1.173. In heel Nederland nu 5.159 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.