De 27-jarige man die op 3 januari in de Nieuwe Akkers in Paterswolde op twee agenten schoot, blijft in arrest. Dat heeft de rechter besloten na een zitting in Assen.

Het Openbaar Ministerie verwijt de man poging tot doodslag op twee agenten en verboden wapenbezit. De politie kwam op vrijdagnacht 3 januari naar Paterswolde vanwege een melding over huislijk geweld, aan de Hayo Hindriksweg. Tot schrik van de buurt volgde een schietpartij. De agenten werden werden beschoten, waarna de agenten terugschoten. Er raakte niemand gewond. De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld, omdat het onderzoek nog niet compleet is. Er moest wel beslist worden over het voorarrest van de man. De advocaat vroeg de rechter de verdachte vrij te laten. De man heeft een immuunziekte waardoor hij nier- en hartproblemen krijgt. Een besmetting met het coronavirus in de penitentiarie inrichting (PI) is groot en kan voor hem fataal zijn.  De officier van justitie verzette zich tegen het verzoek tot vrijlating. ‘De man heeft onder invloed van drank en drugs zonder reden op de agenten geschoten. Hoe leg je aan de maatschappij uit dat een persoon na zo’n daad weer op vrije voeten komt’, zei de officier. De rechter heeft het voorarrest verlengd, omdat er sprake is van een feit waarop een gevangenisstraf van 12 jaar of meer geldt. De rechter wil wel geloven dat de man een ziekte onder de leden heeft. Het besmettingsgevaar geldt echter ook buiten de gevangenismuren, zei de rechter.