Groningen Airport Eelde krijgt van de aandeelhouders ruim drie miljoen euro. Het geld is onder meer bedoeld voor de brandweer en de beveiliging.

Ook worden van dit bedrag de personeelskosten betaald, zegt gedeputeerde IJzebrand Rijzebol.  ‘Daarnaast is het geld bedoeld voor de brandweer en de afschrijving op de gebouwen.’ De aandeelhouders provincie Groningen, Drenthe en de gemeenten Assen, Tynaarlo én Groningen leggen gezamenlijk het bedrag op tafel. De provincie Groningen betaalt ruim 900.000 euro. De investering is onderdeel van het investeringspakket van 46 miljoen, dat overigens tijdelijk stop is gezet. Het geld moet los gezien worden van de mogelijke investering in de brandweerkazerne. Door achterstallig onderhoud is deze bijna niet meer verantwoord, gaf interim-directeur Bart Schmeink onlangs tegenover Staten- en raadsleden uit Groningen en Drenthe aan. ‘Maar dat besluit moet nog genomen worden’, vervolgt Rijzebol. Eerder gaf gedeputeerde Fleur Gräper namens het provinciebestuur aan weinig te voelen voor een miljoeneninvestering in de brandweerkazerne. Om de kazerne weer op peil te krijgen, is er meer dan drie miljoen euro nodig.