Medewerkers van de drie bibliotheken in de gemeente Tynaarlo zijn vorige week gestart met een bijzondere dienst voor haar klanten: een boekenbezorgservice.

Omdat de bibliotheken op maandag 16 maart voor drie weken de deuren sloten, konden veel klanten hun gereserveerde materialen niet meer ophalen. De klanten zijn telefonisch of per mail benaderd met de vraag of ze de materialen thuis wilden ontvangen. De meeste klanten zijn inmiddels voorzien. Klanten kunnen via de online-catalogus ook nieuwe reserveringen plaatsen, die vervolgens thuis worden bezorgd. Dit geldt alleen voor boeken die in de eigen bibliotheek aanwezig zijn. Op die manier doen de bibliotheken er alles aan om de fysieke collectie zoveel mogelijk beschikbaar te houden. Het is niet haalbaar om een moment van levering af te spreken. De materialen worden schoongemaakt en in een tasje aan de deurklink gehangen of in de brievenbus gedaan. De fysieke deuren van de bibliotheken zijn tijdelijk gesloten, maar online kan altijd. Via onlinebibliotheek.nl kunnen klanten gratis e-books lenen uit een collectie van ruim 28.000 boeken. Zowel leden als niet-leden kunnen via de app LuisterBieb genieten van gratis luisterboeken voor jong en oud. Op bibliothekendrenthe.nl/online-bibliotheek staat een actueel overzicht van alle onlinediensten die de bibliotheken van Biblionet Drenthe te bieden hebben. Voor meer informatie kan men contact opnemen met: Jolanda Felix-van Keulen: j.felix-vankeulen@biblionetdrenthe.nl