De wereld om ons heen veranderen drastisch. Invloeden van Internet, open grenzen en massa productie uit de lage lonen landen lijken een oplossing te bieden voor al onze wensen. Goedkope producten die men niet laat repareren maar weggegooid worden. De natuur en ons milieu hebben daar zwaar onder te lijden. Van Bergen verkoopt alleen kwaliteitsproducten die vooral duurzaam zijn.

Van Bergen werd in hun vakgebied bijvoorbeeld geconfronteerd met de Eikenprocessierups. De bestrijding van de brandhaarden hebben gezorgd voor de ontwikkeling van specifieke machines. Er zijn positieve ontwikkelingen. Neem het verbod op Glyfosaat (Round Up). Onkruidbestrijding vindt nu niet meer plaats door vergif te spuiten maar met alternatieve methoden zoals branden en borstelen. Samen met de gemeente Groningen heeft Van Bergen de eerste waterstof aangedreven onkruidborstel ontwikkeld om optimaal duurzaam bezig te zijn. Van Bergen is een bedrijf dat kwaliteitsproducten verkoopt en dit combineert met een langdurige service, hierdoor bestaat het bedrijf al 60 jaar. Duurzaamheid zit in hun bloed. Om hier als bedrijf aan bij te dragen én te overleven moet Van Bergen bijzonder inventief zijn. En dat wordt gedaan met een uniek nieuw product. Waar vroeger de nadruk lag op verkopen van producten gaat van Bergen zich nu met ´Gemaaid gras 050´ geheel richten op het gebruik van een product in plaats van bezit. Men betaalt alleen voor de gemaaide vierkante meters gras en niet voor een product. ´Gemaaid gras 050´ is het perfecte product anno 2020. Het is milieuvriendelijk: de oude benzinemaaier wordt ingeruild voor een elektrische maairobot die geluidloos is en bijzonder milieuvriendelijk. Het is een duurzame investering in een circulair systeem, door her-, en gezamenlijk gebruik van machines is er minder belasting op de wereld gezondheid. Men krijgt gegarandeerd een mooiere grasmat door de frequentere afsnijdingen van het grasplantje dat minder stress ervaart, een beter wortelstelsel ontwikkelt waardoor een dichte mooie groene grasmat ontstaat. Ook zul je minder tot geen last meer hebben van mollen. Omdat Gemaaid gras 050 samen met de maairobot alle handelingen voor je verrichten kunnen ouderen langer in hun favoriete woning blijven wonen en jonge ouders al hun tijd aan hun gezin besteden. Dus ook het welzijn neemt toe. Heel recent en met een enorme impact van de natuur is de invloed van het coronavirus. Wij denken dat we alles onder controle hebben, en dat we overal een gefabriceerde oplossing of pil voor hebben. Toch blijkt de natuur sterker te zijn dan de mens met al zijn uitvindingen. Als mens zijn we gewoon even overgeleverd aan de natuurwetten. We moeten meer respect hebben voor de natuur. Dit nieuwe concept is niet in strijd met de regels rondom Corona en is beter voor het milieu en welzijn, vooral voor de oudere inwoners.
vanbergen.nl