Om de kinderen te vermaken in deze moeilijke tijd is de Berenjacht in het leven geroepen. Een leuk spel, waarbij de Coronaregels in acht worden genomen. Inmiddels zijn er in ons land tienduizenden knuffelberen voor het raam gezet. Ook Eelde-Paterswolde doet volop mee met deze ludieke berenjacht.

Het idee is overgewaaid uit Australië en Engeland. De inspiratie komt van het kinderboek ‘Wij gaan op berenjacht’ van Michael Rosen. Dinanda Rozeboom, beheerder van de facebookpagina Coronahulp ’t Harde, heeft het initiatief opgepakt en een lokale pagina aangemaakt. Mensen die een beer voor hun raam zetten kunnen dat op die pagina aangeven met het adres erbij. Op basis van die adressen kunnen ouders een route uitstippelen door hun eigen wijk. Er zijn ook al ouders die een ‘berenjacht afstreepkaart’ hebben gemaakt waarop hun kinderen het aantal gevonden beren kunnen afstrepen. De initiatiefnemers willen benadrukken dat mensen de richtlijnen van de RIVM voor 1,5 meter afstand en binnenblijven bij klachten goed na te volgen.