De stand van zaken betreft het aantal Coronabesmettingen: in heel Drenthe zijn 51 mensen besmet met het coronavirus. Sinds zondag zijn er acht patiënten bijgekomen. Dat is de grootste stijging in een dag tijd tot nu toe, blijkt uit cijfers van de GGD Drenthe.

In de gemeente Coevorden zijn nog altijd de meeste besmettingen geconstateerd. In gemeente Tynaarlo kwam er één nieuwe besmetting bij, waardoor er nu in totaal acht mensen zieken zijn. Het totaal aantal besmettingen in Assen is momenteel vier, in Meppel en De Wolden drie, in Westerveld twee en in Midden-Drenthe, Noordenveld en Aa en Hunze één. Alleen in de gemeente Borger-Odoorn zijn officieel nog geen besmettingen vastgesteld. Het werkelijke aantal coronapatiënten in onze provincie ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen meer getest wordt door de GGD.