Er is verdeeldheid in Drenthe over het openhouden van de Voedselbanken. Voedselbank Noordenveld houdt het uitgiftepunt in Roden voorlopig draaiende. Zij overwegen om boodschappenpakketten thuis te brengen bij mensen die ziek zijn. De Voedselbank Hart van Drenthe, met uitgiftepunten in Zuidlaren, Beilen, Smilde, Gieten en Assen, is in overleg over de te nemen maatregelen en of ze open blijven

Alle Drentse voedselbanken nemen maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Zo moeten de handen gewassen worden na elk contact met eten of klanten. Klanten worden in kleinere groepjes binnengelaten. De uitgifte zal daardoor langer duren dan normaal. Het hamsteren in supermarkten heeft landelijk geleid tot tekorten bij lokale voedselbanken. In Drenthe is juist meer voedsel voorradig. Dat komt van horecabedrijven die hun deuren moesten sluiten en hun overtollig eten aanboden aan de voedselbank.