Om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan is een een noodverordening aangenomen. De burgemeesters van alle gemeenten in Drenthe hebben deze vastgesteld om op te kunnen treden tegen mensen die zich niet aan de maatregelen houden.

De maatregelen die zondag ingingen zijn aangescherpt. Het gaat onder meer om de volgende maatregelen: het is toegestaan eten te bezorgen én te halen (maar het eten mag niet ter plaatse worden genuttigd),  niet teveel mensen tegelijk bij de balie, anderhalve meter afstand houden, de warenmarkten gaan door waarbij bovenstaande maatregelen in acht moet worden genomen. De gemeentelijke dienstverlening blijft doorgaan waarbij we de hygiënemaatregelen van het RIVM volgen. Uitvaarten in openbare gelegenheden die gebruikt worden als aula, zijn toegestaan. De maatregelen worden in Drenthe tot nu toe goed nageleefd, maar als mensen zich er niet aan houden, zal er worden gehandhaafd.