Vanmiddag heeft premier Mark Rutte in een persconferentie drastische maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. Eén van de maatregelen: alle evenementen waar meer dan honderd mensen bij betrokken zijn, gaan niet door. Zo ligt de hele voetbalcompetitie stil. Alle evenementen tot en met 31 maart zijn afgelast in Nederland. Dat heeft ook invloed op de komende activiteiten in Eelde-Paterswolde.

Zo gaan de toneeluitvoeringen van Concordia, die voor zaterdag en zondag op het programma stonden in het dorpshuis, niet door. Ook de uitvoering op 21 maart is afgelast. Het bestuur maakte na een ingelaste vergadering bekend dat de uitvoeringen worden uitgesteld tot nader order. Toneelvereniging Erica in Yde beraadt zich eveneens over hun toneeluitvoeringen. De Dameskledingbeurs van 20 maart in Ons Dorpshuis is eveneens afgelast. Ook geschrapt: de Lente Fair. Het voornemen is om dit drukbezochte evenement te verplaatsen naar 27 september. Ook zijn er gevolgen voor Symphonie. Bezoekers die zich niet fit voelen wordt aangeraden om het bezoek uit te stellen. Alle activiteiten waar externe mensen op afkomen zijn van het programma gehaald. Zorggroep Drenthe laat weten dat de aangekondigde Zorgweek niet doorgaat, evenals de activiteiten van NL Doet. Vooralsnog blijven de scholen gewoon open.

Inmiddels is ook bekend gemaakt dat het Repair Cafe in het dorpshuis vrijdagmiddag niet doorgaat.