Marathonschaatser Frank Vreugdenhil is Drents sportman van het jaar 2019 geworden. De genomineerde kalakker Rick Hoeksema uit Eelderwolde viel af, evenals sporttalent Tibor del Grosso.

Wielrenster Lieke Nooijen werd sportvrouw van Drenthe. Sportploeg van het jaar werd korfbalclub DOS’46 uit Nijeveen. Lieke van der Aa uit Klazienaveen werd verkozen tot sporttalent van het jaar. Eeldenaar Tibor del Grosso viel buiten deze eervolle prijs.  De winnaar van de publieksprijs voor de trainer/coach van het jaar 2019 werd op het sportgala live gekozen door het publiek. De rol van de trainer/coach voor een topsporter vormde de rode draad van de avond, die werd gepresenteerd door journaliste en oud-wielrenster Marijn de Vries en oud-schaatscoach Gerard Kemkers. De genomineerden voor de prijzen werden onder meer door de Drentse gemeenten en verschillende uitverkiezingen aangedragen.