Ze zijn bekend van de Vismarkt in Groningen, ‘de Jongens van Poseidon´. Sinds afgelopen weekend ook in Paterswolde. Afgelopen zaterdag was de officiële opening.

De rode loper is uitgelegd. Klokslag tien uur zijn de eerste klanten er al, maar ook de buren, de ondernemers die een welkomstcadeautje hebben meegenomen. De Jongens van Poseidon worden bedolven onder de bloemstukken. Iedereen is blij met de nieuwe viswinkel. “We staan normaal gesproken op de Vismarkt in Groningen. Dit is een mooie aanvulling”, vindt Raymond Weessies, afkomstig uit Groningen. De Jongens van Poseidon zijn naast Raymond en compagnon Mitchell Roemers ook Emiel Vreugt. “Bij toeval wisten we dat Fré Nijdam zou stoppen. De zaak heeft een metamorfose ondergaan. Allereerst heeft het een nieuwe naam. Ik ben ooit begonnen als ‘vismakelaar’. Dat klinkt wat sjieker dan vishandel. Het is niet alleen een visje verkopen, maar ook de beleving.” Poseidon is de Griekse benaming voor ‘God van de Zee’. Het assortiment komt voornamelijk uit de Noordzee. Kwaliteitsvis. En duurzaam. ‘We werken samen met goede vissers, voor duurzame visvangst’, staat boven de ruim gesorteerde vitrine geschreven. “De vitrine is het hart van de zaak”, zegt Mitchell tussen de drukke werkzaamheden door. Er is van alles op visgebied verkrijgbaar. Van huisgemaakte Visbami, Volendammer Salade tot Spekbokking en natuurlijk haring. Tot twee keer toe was Poseidon winnaar van de Nationale Haringtest van de provincie Groningen. De kleur blauw domineert in de prachtige zaak, waarvan alles nieuw is: plafond, vloer en zitjes. “Supermooi”, is de algemene reactie. Een vrouwelijke bezoeker is helemaal weg van de inderdaad heerlijk zittende stoelen. Weessies: “Ik verwacht dat we een goede klantenrelatie krijgen, net als op de markt. Dat we de voornamen van de mensen kennen.” Tijdens de opening was er voor iedereen gratis koffie en een bakje kibbelingen. En die kibbelingen werden door de klanten als zeer smaakvol genoemd. De verslaggever kan het beamen. Of om te refereren aan Poseidon, ‘goddelijk’.