De thema-avond over het leven op het Groote Veen op 24 februari was binnen de kortste keren uitverkocht waardoor Ol Eel een extra avond organiseert op maandagavond 23 maart.
Tijdens deze avond kom je veel meer te weten over de grond onder de voeten van de huidige bewoners, over het gebied door vele jaren heen. De huidige bewoners zijn niet de eerste bewoners van het gebied. Maar wie waren dat dan wel? Een betrokken archeoloog komt vertellen over het onderzoek dat gedaan is voordat de wijk werd aangelegd. Dat leverde bijzondere en verrassende vondsten op. Daarna wordt van meer recente gebeurtenissen in het gebied een beeld geschetst. Van de vervening bijvoorbeeld; het gebied heet niet voor niets Groote Veen. Is er turf afgegraven dat op grote stapels op het land lag en met schepen werd afgevoerd? En waarom heet de wijk eigenlijk GROOTE Veen? Zo groot is het toch ook weer niet. Deze avond is een samenwerking met de OBS De Veenvlinder en eindigt met de mogelijkheid van de bezichtiging van de school.
De extra thema-avond op maandag 23 maart begint om 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Locatie: OBS De Veenvlinder, Boomgaard 1a te Eelde. Opgeven: via oleel.dialoog@gmail.com of door inschrijving in het Historisch Centrum van Ol Eel, mw. Bähler Boermalaan 6 Paterswolde op woensdagmiddag tijdens de openingsuren van 14:00 uur tot 16:00 uur. Entree: gratis. Maximaal 50 deelnemers.