´Geen moeraszone in het water´
“Geen moeraszone”, beloofde de dijkgraaf van Waterschap Noorderzijlvest tijdens de bijeenkomst maandagavond in De Rietschans aan de actievoerders, die massaal opkwamen. Liefst tweehonderd ondernemers en betrokken mensen werden geteld. De dijkgraaf stelde de actievoerders nog meer gerust door te stellen dat er geen besluit is genomen. “We doen niks zonder maatschappelijk draagvlak.” Het zijn slechts ideeën. De zorgen die de ondernemers hadden noemde hij gefundeerd. Over die moeraszone maakte hij wel een kanttekening: er komt geen moeraszone ín het water. Er moet wel gezocht worden naar een alternatief. Naast moeras zijn er nog enkele plannen, zo wil het waterschap onder meer vispassages en een nieuw gemaal. “Maar zonder maatschappelijk draagvlak gebeurt er niks.” Na zijn toespraak was er alle gelegenheid om vragen te stellen. Alles gebeurde in gemoedelijke sfeer. Een definitief besluit wordt pas in april genomen. Lees het uitgebreide artikel deze week in Dorpsklanken.