Wie denkt dat het Eelder Bloemenkoor een filmavond gaat organiseren komt bedrogen uit. A Night at the Movies is een show vol muziek en beleving met fantastische filmmuziekstukken. Het Eelder Bloemenkoor is druk met de voorbereidingen voor haar optredens op 28 en 29 maart in Theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Aan tafel zitten Henri Groenendijk, Thomas Vedder, Wim Arends en dirigent Mark Pepping. Ze zijn er maar druk mee en dat vinden ze helemaal niet erg. De heren zijn avond na avond bezig met vergaderen, mail, appjes, contracten, organiseren en natuurlijk gewoon zingen; want daar gaat het allemaal om.
Het grote verschil met eerdere optredens in de Drentsche hoofdstad is dat er andere edities wel een mooi idee was met liedjes en de inbreng van Bekende Nederlanders als Tony Neef en Karin Bloemen. Dit jaar draait het vooral om de muziek. “We vertellen een verhaal. Het licht is ook een groot aspect. We pakken nu behoorlijk meer uit…”. Het Eelder Bloemenkoor staat dus de gehele show op het podium. “We doen wel liedjes waarbij een deel van het koor zingt. Op die manier krijg je ook een mooie afwisseling”. De show wordt opgesierd met dans en gepresenteerd door Gusta Geleijnse, onder andere bekend van het Pauper Paradijs.
“Het is een mooi proces. Er is gezonde spanning”. Een van de mannen vult lachend aan: “En soms ook ongezonde spanning”. Overigens is het repertoire compleet nieuw te noemen. Er zijn 22 liedjes in de show, waarvan 19 nieuw zijn voor het publiek. “Veel momenten van herkenning. Niet persé dat je tevoren weet van een nummer, maar als je hoort dat je denkt: o die!” Met dit thema had het koor een enorme keus als het gaat om de liedjeskeus. “Het is moeilijk kiezen en we hebben uit ruim 80 liedjes er 20 gekozen voor deze show. Soms ging dat gemakkelijk omdat niet alle liedjes geschikt zijn voor koren”.
“Er is ook een groot verschil tussen de nummers omdat iedere film natuurlijk een eigen sfeer en stijl heeft. In de film La Vita et Bella zit bijvoorbeeld een prachtig nummer. Voor iedereen is dit weer een uitdaging. Het niveau is hoger. Een nieuw plaatje, anders, interessanter. Ook deze editie werkt het Eelder Bloemenkoor samen met geluidsbedrijf Mertens AVR uit Eelde. “We willen ook technisch de show op een zo hoog mogelijk niveau krijgen”.
“Het Eelder Bloemenkoor is geen one-man show. Je maakt zo’n project met elkaar. Natuurlijk zijn er kartrekkers en voelt het soms als een parttime baan ernaast. Er zijn verschillende groepjes binnen het koor. Denk aan decor, kleding, het creatieve gedeelte, sponsoring en natuurlijk ook bestuur. Het begint altijd met een idee. Nu komt het er op aan in deze laatste fase. Repeteren, op de goede plaats staan op het podium en fine tunen. Of in algemeen beschaafd Nederlands: de puntjes op de i.
[kader]
Kaarten voor A Night at the Movies van het Eelder Bloemenkoor bestel je gemakkelijk via dnk.nl
Op zondagmiddag rijdt er een bus. Kaarten voor deze bus zijn verkrijgbaar bij Primera in Eelde. Graag contant betalen. Vol = vol. De bus rijdt naar De Nieuwe Kolk vanaf het Kampje in Eelde, naar de Punt en stopt in Vries.