Een aantal jaren geleden gebruikte Terra Eelde voor een project een poppenkast met poppen én buikspreekpoppen. “Ik was aan het opruimen en kwam het materiaal tegen. We merkten dat er op een VO school niet veel mee gedaan wordt. Daarom was het tijd om anderen er blij mee te maken: basisschool de Veenvlinder, onze nieuwe buren”, vertelt conciërge Rob van Dalen van Terra Eelde.

Tijden veranderen. “Voorheen werd de poppenkast en de bijbehorende attributen nog wel eens gebruikt voor projecten, maar we merken dat het onze leerlingen niet meer zo aanspreekt. Dan is het goed om er een nieuwe bestemming voor te zoeken”, vertelt Rob van Dalen. De Veenvlinder zit vanaf het begin van het schooljaar in het nieuwe gebouw aan de Boomgaard in Eelde. “Het zijn onze nieuwe buren, ze hebben een prachtige school gekregen. We vonden het een heel goed idee om de poppenkast, de poppen en de buikspreekpoppen aan de basisschool te geven. De conciërge van de basisschool kwam alles halen en vertelde dat de school er erg blij mee is. De kinderen kunnen er mee spelen en van mooie voorstellingen genieten. We hopen dat het veel gebruikt wordt en dat de kinderen er heel veel plezier aan mogen beleven!” aldus Van Dalen.